Vampirska Akademija

Prva knjiga je izšla leta 2007, jaz sem jo prvič prebrala komaj leta 2015. Od takrat naprej sem jo prebrala že 4-krat in še vedno sem z njo obsedena. Z razlogom je moja najljubša serija, ki jo lahko prebiram znova in znova, pa se je ne naveličam.

V njej se prepletajo akcija, čustva, pustolovščina, borbe, spletke, strast, ljubezen in najpomembneje – vampirji. Odličen zaplet, ki se razkriva korak za korakom v vsaki knjigi. Osebe, ki te pritegnejo in si želiš raziskati njihov nadaljnji potek.

Prvič ko sem brala te knjige sem mislila, da temeljijo na Rose in Lisi, ter o njuni povezanosti. Ko pa sem jih še enkrat prebrala, sem ugotovila, da temeljijo na Rose in Dimitriju. O njuni ljubezni, ki se je prav tako kot knjige postopoma razvijala in zapletala. Predanost, strast, lojalnost, naklonjenost, spodbujanje drug drugega in še bi lahko naštevala.

Med vsemi stvarmi pa mi je bila najbolj všeč akcija. Akcija, akcija, akcija, ki ji ni bilo konca. Vsaka knjiga, vsako poglavje je imelo nekaj tistega, ki me je posrkalo v branje in sem knjigo težko izpustila iz rok.

Težko bi se odločila katera knjiga mi je najbolj všeč. V prvi knjigi me pritegnejo njuni treningi, zaradi katerih bi še najraje sama šla v telovadnico. V drugi Rose ubije prva dva strigoja, v tretji šolsko posest napade večja skupina strigojev in Rose je ponovno v akciji. V četrti se sama poda v Rusijo, da bi ubila Dimitrija in ga rešila prekletstva. V peti knjigi se z Liso ponovno izmuzneta in ugrabita Viktorja iz zapora, saj ima ključne informacije kako bi lahko rešila Dimitrija. Ter šesta, kjer je Rose obtožena atentata na kraljico in z Dimitrijem zbežita, da bi ji rešila življenje. Težka odločitev, vendar morda zadnja knjiga najbolj izstopa, saj sta na koncu doživela svoj srečen konec.